Minden 3. férfi ebben hal meg! A prosztatarák tünetei!

Share

Ha a következő tüneteket észleli, gyorsan forduljon orvoshoz, megéri! A prosztatarák ugyanis általában jól gyógyítható, de csak akkor, ha időben felfedezik!

Az ötvenévesnél idősebbek kifejezetten figyeljenek erre, ugyanis a legtöbb prosztatabetegséghez hasonlóan ez a rákfajta elsősorban őket fenyegeti. A korai stádiumban rendszerint nem okoz tüneteket, ezért ajánlják azt az urulógusok, hogy az ilyen korú férfiak szabályos időközönként menjenek el vizsgálatra, akármennyire is kellemetlennek tartják.

A vizsgálatra már csak azért is érdemes elmenni, mert a következő tünetek nemcsak daganatra utalhatnak - amelyben a magyar férfiak harmada hal meg - , hanem prosztata-megnagyobbodásra vagy akár gyulladásra is.

Vizelési problémák. Ha gyakran kell vizelnie, főleg éjszaka, mindenképpen menjen el urulógushoz. Akkor is, ha ennek pont az ellenkezőjét tapasztalja, tehát hosszabb ideig nincs ingere. A prosztata normális esetben körülbelül diónyi méretű, a hímvessző gyökerénél helyezkedik el. Rák esetén (is) azonban megnő a tömege, ezzel pedig összenyomja a húgycsövet.

Égető érzés vizelés közben.

Merevedési zavarok.

Vér az ondóban vagy a vizeletben. Fájdalmas ejakuláció. Ez már azt jelzi, hogy a daganat betört a húgyhólyagba.

Fájdalom deréktájon, a combokban. Ez már sajnos előrehaladott állapotot sejtet.

A tünetek mellett figyeljen a következő dolgokra is! Ez a rákfajta valószínűleg öröklődik, úgyhogy kérdezze meg rokonait, volt-e felmenői között prosztatarákos beteg, mert ha igen, háromszor nagyobb esélye van annak, hogy Önnek is ez a problémája!

Bizonyos kutatások szerint a zsírban gazdag étrend is elősegíti a prosztatarák kialakulását, valamint kapcsolatba szokták hozni a hormonháztartás zavarával, a daganatos betegeknek magasabb a tesztoszteronszintje az átlagosnál.


Talpmasszázs a prosztarák ellen!
06-30-441 6910

Gyuri masszőr a Studio58 Szépségszalonban - 1025 Budapest, Törökvész út 58.: masszázs, sportmasszázs, frissítő masszázs, talpmasszázs
+36 30 441 6910, +36 1 200 3556, +36 70 332 3401 (Hétvégén is előzetes bejelentkezés alapján!)

eXTReMe Tracker