Masszázs, sportmasszázs és talpmasszázs a Studio58 Szépségszalonban: 06 30 4416910, 06 1 200 3556, +36 30 221 3401. Hétvégén is!
A masszázs Talpmasszázs A prosztata Betegségek gyógyítása A belső mosoly
Javaslom, töltse ki a prosztata tesztet, és ott eldöntheti, szakemberhez kell-e fordulnia.
A prosztatarákról itt olvashat.
Share

A prosztata

A prosztata egy gesztenye nagyságú mirigy. Közvetlenül a végbél és a húgyhólyag között helyezkedik el és a vizeletet a hólyagból kivezető húgycsövet veszi körül. Fő szerepe, hogy a herékben termelődő spermához adalékként mirigyváladékot termel, amely a spermiumok mozgását segíti elő. A prosztata betegségek vizsgálatát és kezelését világszerte urulógus szakemberek végzik. Fiatalabb korban a gyulladásos megbetegedései a jellemzőek, 50 éves kor felett válik gyakorivá a mirigy jóindulatú megnagyobbodása és idősebb korban sajnos nem ritka a prosztatarák sem. A mirigy a végbélbe vezetett gumikesztűs ujjal jól tapintható, így észrevehető esetleges megnagyobbodása, gyulladása, vagy daganatos elváltozása. Amennyiben a panaszok vagy az ujjal végzett vizsgálat alapján eltérés valószínűsíthető, akkor ultrahangvizsgálat, a vizelet- áramlás mérése vagy speciális laboratóriumi vérvizsgálat /PSA/ válhat szükségessé . A prosztata egy gesztenye nagyságú mirigy

Prosztatagyulladás
A prosztatagyulladás úgy jön létre, hogy a nemi élet során különböző kórokozók /leggyakrabban baktériumok/ jutnak be a húgycsőbe. Gyakori, hogy a partnernél ezek a baktériumok nem okoznak jelentős tüneteket, a férfiaknál viszont a húgycsövön át fölfelé vándorolnak és gyulladást hoznak létre. Amíg csak a húgycső gyulladt, addig a fő tünet a húgycsőből való váladékozás és a vizeléskor érezhető égő érzés. Ekkor még a fertőzés általában könnyen, gyorsan és véglegesen gyógyítható.
Ha azonban a férfi ilyenkor nem fordul azonnal orvoshoz, akkor a kórokozók néhány nap alatt általában a prosztatába is bejutnak és ekkor már csak hosszas antibiotikumos kezeléssel lehet a fertőzést megszüntetni. Még így is gyakori, hogy ilyen esetekben hónapokig, évekig tartó idült prosztatagyulladás alakul ki. Ilyenkor az enyhe vizelési panaszok /gyakori vizelés, égő érzés stb./, valamint a bizonytalan alhasi, gáttáji fájdalmak a jellemzőek. Idült prosztatagyulladás esetén a gyógyuláshoz hónapokon át tartó speciális antibiotikumos kezelés és nemegyszer más kiegészítő kezelés szükséges, például jó hatású a rozspollen tartalmú Pollstimol alkalmazása. Sajnos a legkorszerűbb és legalaposabb kezelés mellett is gyakori a gyulladás kiujulása, amit meghűlés, nemi élet, fűszeres ételek idézhetnek elő. Gyakori következmény a csökkent potencia és termékenyítőképesség, ellenben a fiatalkori prosztatagyulladás és az időskori prosztatarák között nem sikerült összefüggést kimutatni.

Jóindulatú prosztata megnagyobbodás
Ötven éves kor körül kezdődik és hatvan éves kor felett válik gyakorivá a prosztata jóindulatú megnagyobbodása. A mirigy növekedését mai tudásunk szerint a férfiaknál bekövetkező hormonális változások okozzák. A megnagyobbodott prosztata nyomja a húgycsövet és a hólyagot, ezért a leggyakoribb panasz ilyenkor a vizelés gyakoribbá válása, rendszeres éjszakai vizelés megjelenése, a vizelés erejének, sugarának a csökkenése.Minden esetben alapos vizsgálat szükséges, hogy a jóindulatú megnagyobbodást elkülönítsük a hasonló tünetekkel járó prosztataráktól. Amennyiben a megnagyobbodás jóindulatú volta igazolódik, akkor enyhe tünetek esetén ma már többféle gyógyszeres lehetőség is van a panaszok csökkentésére, de ezeket a gyógyszeres kezeléseket talpmasszázs kúrával elkerülhetjük!!!
Ha az idős férfi nem törődik a fokozódó vizelési panaszokkal, akkor nemritkán egyik napról a másikra elakad a vizelete és katétert kell behelyezni a vizelet elvezetée céljából. Ekkor általában már csak műtét útján távolítható el a magnagobbodott prosztata és a sikeres műtétet követően lehet megszabadulni a katétertől is. Ma már számos vágás nélküli műtéti lehetőség is rendelkezésre áll, de a műtét módját a mirigy mérete és elhelyezkedése is befolyásolja. Mindenesetre a jóindulatú prosztata megnagyobbodás jól gyógyítható betegség, amit talpmasszázzsal is hatásosan lehet kezelni!!!

Prosztatarák
Idősebb korban nem ritka,hogy a prosztatán belül egyes mirigyekben rosszindulatú sejtek jelennek meg és ez évek alatt prosztatarák kialakulásához vezethet. Ez a férfiak egyik leggyakoribb rosszindulatú daganata. A panaszok teljesen megegyeznek a jóindulatú megnagyobbodáskor észleltekkel,tehát ezek alapján nem lehet a két betegséget elkülöníteni. Annál inkább a prosztata tapintásával, mivel a rákos prosztata jóval keményebb tapintású. Ugyancsak segíti az elkülönítést egy speciális vérvizsgálat , a PSA teszt.
A kis kiterjedésű, kezdeti prosztatarák esetében a sebészi eltávolítás az esetek nagy részében végleges gyógyulást eredményez. Ugyancsak hatékony a sugárkezelés. Amennyiben a daganat teljes mértékben nem távolítható el sebészi úton, akkor gyógyszeres kezelést lehet végezni, ezzel is hosszú évekig biztosítható a beteg jó állapota.
A prosztata betegségei a panaszok jelentkezésekor általában kevesebb kellemetlenséggel járó módon és hatékonyan gyógyíthatóak, de ha későn kerül felismerésre a baj, akkor hosszantartó, nemegyszer műtéti kezelés válik szükségessé. Ezért fontos, hogy a legenyhébb vizelési panasszal is forduljunk orvoshoz vagy talpmasszőrhöz.
A prosztatarák azonban gyakran csak akkor okoz érezhető vizelési panaszokat amikor már nem gyógyítható csak kezelhető. Ezért világszerte hangsúlyozzák az ötven éves kor felett rendszeresen, évente végzett urológiai szűrővizsgálat fontosságát. Ennek során a prosztata problémák korai felismerése és kezelése mellett lehetőség nyílik a fizikai és szexuális teljesítménycsökkenéssel járó férfi-klimax és az ugyancsak gyakori potenciazavarok gyógyszeres kezelésének megkezdésére is.

http://kereso.wyw.hu/?catid=110
http:sz.lap.hu-Kényeztetés//wellness.wyw.hu/Masszazs/

Masszázs, sportmasszázs és talpmasszázs a Studio58 Szépségszalonban: 06 30 441 6910, 06 1 200 3556, +36 30 221 3401. Hétvégén is!
http://www.tao-masszazs.hu